REISE MED FLY
Nå er det å blitt enklere å reise til Toscana med fly.


NORWEGIAN.NO  flyr direkte til Pisa på mandag, onsdag og fredag. Her kan man få veldig billige billetter, spesielt hvis man er ute i god tid. 

Med SASBRAATHENS.NO kommer man direkte til Roma. (Tirsdag, Torsdag, Fredag og Søndag) Prisene begynner her på kr 599,- pr.vei. Igjen gjelder det å være tidlig ute.


STERLINGTICKET.COM
flyr direkte til Firenze, Roma og Milano. Mye rimelige billetter også her.


RYANAIR.COM flyr direkte til Pisa fra Sandefjord fra og med 14 september 2006.

BRITISH AIRWAYS flyr til Pisa via London. KLM, SWISSAIR, LUFTHANSA OG AIR FRANCE er også andre flyselskaper som av og til har gode priser både til Pisa, Firenze, Bologna, Roma og Milano.

E-bookers, Seat 24, Reisetorget og restplass er nettselskaper som kan være greie å sjekke. Her er det også greit å leie bil.Vi finner ofte bra priser hos Nationalbilutleie og Holidayautos.

Biltoget går fra Hamburg til destinasjoner som Livorno (som ligger 30 min fra Castagneto Carducci Donoratico), Bozen og Verona. Eventuelt München.
Kjører man bil er det ca 165 mil fra Kiel hvis man kjører over brennerpasset. Ferje fra Göteborg til Kiel er mye billigere enn fra Oslo.
Veiene i Italia er generelt veldig fine og godt merket, men vær obs på at skiltingen gjerne kommer rett før du skal ta av.
Med bil bruker man fra Pisa ca 40-50 minutter (7mil) fra Firence 1 ¼ -1 ½ time (15 mil) fra Bologna ca 2 ½  time (22 mil) og fra Roma ca 3 ½ time (ca 25 mil) ca 4 timer hvis du kjører fra Milano (ca 32 mil). Beregn god tid hvis du skal rekke et fly eller lignende. Av og til går det sent pga av veiarbeid etc. Det er også ofte stor trafikk i forbindelse med helgene når italienerne skal ut mot kysten.

REISE MED TOG I EUROPA
Jernbanen er godt utbygd i Italia, og er til å stole på. De gangene det ikke er streik da. Tog på økonomiklasse i Italia er ikke kostbart, men det er jo mer behagligere å ta f.eks Eurostar toget hvor det er restaurantvogn. Eurostar toget stopper kun i de største byene. Det er også lurt å bestille togbillettene på forhånd i et reisebyrå. De eneste togtabellene som finnes, henger på togstasjonene, og kan være litt vanskelig å forstå men ofte så prater de litt engelsk her, iallefall i de store byene.

Taxi fra Pisa til Donoratico koster 110 euro