Det anbefales sterkt å ta en tur til Pisa, her er det sjarmerende små og koselig gater med restauranter.

Mange tror det bare er Piazza dei miracoli som er verdt å se, men det er det ikke. Det finnes flere museumer, men bare det å tusle i gatene kan være nok.

Lese mer om tårnet

 

Piazza dei Miracoli

Tårnet i pisa

Offisielt navn: TORRE PENDENTE DI PISA

Nå er det mulig å være med på guidet tur i tårnet, som koster rundt 125 kroner. Konstruksjonen begynte i 1173 og fullførelsen må ha blitt opphevet ved den tredje ring, rundt 10 år senere. Fordi subsidier av jorden mellom 30 og 40 cm, hadde kastet tårnet ut av kurs, forårsaket det en begynnelse på overheng av ca 5 cm. Mer enn et århundre etter leggingen av fundamentet, ble byggingen tatt opp igjen av Giovanni di simone, som tilsatte 3 nivåer, korrigere akselen av "campanile".
I 1284 ble den 6 etasjen ferdig, og gav høyden til bygningen ved 48 meter, og ansatte en teknikal utvei som var ment til å forminske, effekten ved hellingen, muligjort ved å heve galleriene av de øverste etasjene på den siden. På den tiden var hellingen av tårnet mer enn 90 cm. De lange intervallene mellom bygnings aktivitenene var diktert, antagligvis til å la "Campanile" hvile, men hovedsaklig for å la både fundasjonen og bakken de hvilte på slå seg til ro. Tårnet ble ferdig i 1350.


The baptistery - Dåpskapellet


I størrelse og utsikt er Baptistery, en imponerende konstruksjon med en sirkulerende grunn plan tilegnelse til st. john baptsisten, og er sammen med katedralen, tårnet og the camposanto monumentale, en av de lokale punktene av The Piazza dei Miracoli. Konstruksjonen begynte i 1152 av Diotisalvi i Romanesque stil. Konstruksjonen fortsatte et århundre senere av Nicola Pisano som tilførte det luftige "loggia" med sin gothic broderi av trekanter og " aediculas", omgivelsene for skulpturene fra verkstedet av Nicola og Giovanni Pisano.
Sluttstrøket til dette marmor edelstenet er en kuppel, avsluttet i det 14 århundre, tildekket med lister og blyplater og kronet av en bronse figur av baptisten, tilskrivet til 14 århundre artisten Turino di sano.


Av de 4 "portals", den mot øst som åpner mot den strålende fasaden av katedralen, er det fineste og artistiske utarbeidet. "Jambs" er dekorert med vakkert lettelse av ren Byzantine inspirasjon som avbilde, til høyre, apostelen, oppstigningen og David, mens til venstre en skarp serie av månedene. "lintel" er delt inn i rekker; den lavste er en beskrivelse av episodene av livet til St. john baptisten, den øverste, Kristus mellom madonna og st. john baptisten med engler og evangelister "alternating".

 

The Catedral - Domkirken

Katedralen av Pisa er en uatskillelig del av det vidunderlige 4 deler mesterstykke av arkitetur og kunst som gjør The piazza del duomo det den er. Gruppen av bygninger så scenegrafisk satt i the piazza del duomo av Pisa gir besøkende men en forestilling en del virkelighet og en del uvirkelighet, som et eventyr, skyldig først og fremst til den slående kontrasten av den hvite marmoren med den grønne gresset og blåe himmelen. I roman's tid en "palatium" av keiseren Hadrian stod her og ble etterpå et sted for dyrkelse dedikert til Santa Reparata som var bygget på toppen.
I 1063, etter seieren av pisan flyktet i Palermo, Buscheto di Giovanno Giudice var betrodd med en oppgave av bygningen Katedralen, som var flerårig forherligelse av glans av Maritime Republikk. Pave Gelasius 11 var presentert ved "consacration" (26.09.1118), og den påfølgende forstørrelsen ble avsluttet rundt midten av 1120 årene.
Ved enden av århundre Rainaldo, en infødt i pisa, fullbrakte den selvlysende fasaden. I de første 2 tiårene av det 17århundre restaurering var drevet gjennom etter en brann hadde alvorlig ødelagt bygningen (25.10.1595)

 

The Camposanto Monumentale

I sitt oppriktighet, gir bygningens former en utstående "backdrop" for en inspirerende scene setting av The piazza del Miracoli. Den forlenget fasaden står mot gaten og er bygd av regelmessige kalksteiner, prydet av små "projecting pilaster" striper som støtter den elegante rekken av blind buegang. Inngangen til høyre er omgitt av strålende

Like ved Piazza dei Miracoli ligger Piazza dei Cavalieri.

Arkitektur bygget av Giorgio Vasari i mediciperioden på 1500 tallet.


Dette er en av de vanligste veiene man går igjennom når man går til det piazza dei miracoli