Bolgheri
er kjent for sin "Viale dei Cipressi", en gate med det vidunderlige historiske (cypresses) hyllet i det kjente diktet av Giesue Carducci. Poeten levde her fra 1838 til 1848. Turister som ankommer Bolgheri vil finne seg forand slottet med røde mursteiner, som er oppsiktsvekkende kontrast til den grønne skogen rundt.
Byen som går gjennom en buet gate, har behold sine orginale aspekter: de historiske buildningene, gamle veiene, fabrikkene og butikkene skaper en fortryllende atmosphere.

 

 


Denne gamle midderalderlige byen er omgitt med en rik vegitasjon som er typisk for middelhavets klima.
Opprinnelsen av navnet utledes fra Bolgheri, en kjent jurist og forsvarer av menneske rettigheter. I 900 etter kristus var byen kalt " Sala del duca di allone".
Bolgheri var en gammel del av "gherardesca" familien, den ble ikke forandret før 800, når viktig menneske arbeid begynte.
Slottet ble ødelagt i 1496 av Maximilian 1's tropper. De vakre "san Giacomo and san Cristoforo" kirkene, sykehuset og flere håndverksbutikker var bygd i 700. Slottet og tårnet går tilbake til 800 tallet.

Vegitasjonen er veldig rik og variert, her kan du finne forskjellige typer av tre, som f.eks. eik.( pines, junipers, cork- oaks ) og mange andre.
Små elver går igjennom den grønne skogen, den mest berømte er fossa Cammilla river.(munnen kalles Ciccaie) og Fossa di Bolgheri som grenser byen til Castagneto. Det meste av skogen er privat så det er nokså uttilgjenelig sted. I fortiden Bolgheri var en veldig viktig havn hvor varer kom fra overalt.